IRINDIUM Méréstechnikai Kft.

A cégcsoport anyacége, a HEXIUM Műszaki Fejlesztő Kft. 1996 januárjában alakult. Az alapítók kezdetektől fogva az ipari kutatás-fejlesztést és az erre szorosan ráépülő gyártási tevékenységet tekintik a cég fő feladatának.

Az anyacég, 78%-os tulajdonosi részesedéssel, két elismert szakember tulajdonosi bevonásával, 2008-ban létrehozta az IRINDIUM Méréstechnikai Kft-t. A leányvállalat egyik legfontosabb feladata a műszaki diagnosztikai feladatok megoldása, az infradiagnosztikai eszközök professzionális értékesítésén kívül, magának az infradiagnosztikai méréstechnikának elterjesztése, az alkalmazástechnika továbbfejlesztése és a leendő felhasználók képzése.

A műszaki diagnosztikai tevékenység lényege az, hogy a tönkremeneteli folyamatok műszeres vizsgálata segítségével azonosításra kerüljenek azok az állapotok, amelyek alapján az egyes nem kívánatos jelenségek (károsodás, törés, gyulladás, robbanás, stb.) várható bekövetkezése azonosítható, és ez alapján megelőzhető legyen. Ez az ipari gyakorlatban a műszaki állapot alapján történő karbantartási, hibaelhárítási tevékenység megszervezését teszi lehetővé. Ez a karbantartás-diagnosztika. Abban az esetben, ha mégis egy nem kívánt esemény - szélsőséges esetben katasztrófa következik be - akkor az érdekelt hatóságokkal (Tűzoltóság, Rendőrség, Katasztrófavédelem, Bíróság, stb.) együttműködve a károsodási folyamatok elemzése különösen fontos, a bekövetkezett események rekonstruálása, azok okainak feltárása és a hasonló események későbbi megelőzés céljából.
Tevékenység
Referenciák
Irindium
Kapcsolat